Minäkö tilastonikkari?

Minäkö tilastonikkari?

Jo sana tilasto saattaa saada joissain ihmisissä aikaan puistatuksia. Voiko olla mitään sen tylsempää kuin tilastot? Kyllä voi. Minä keksin vaikka kuinka monta asiaa. Tilastot eivät ole tylsiä. Ne ovat mielenkiintoisia. Ja ennen kaikkea hyödyllisiä.

Tilastot motivoivat

Pitkäjänteisillä aloilla, kuten kongressialalla, on erittäin vaikea saada työstään välitöntä kiitosta. Tänään tehdyn työn tulokset saattavat näkyä vasta kymmenen vuoden kuluttua. Miten sitten ylläpidetään intoa tehdä työtä päivästä toiseen? No tilastoilla. Tilastoja tutkimalla voimme verrata kuluneita vuosia nykyisiin ja tuleviin. Täällä Suomessa voimme todeta, että kongressimarkkinointiin laitetut panokset (esim. nykyään monella kaupungilla oma convention bureau, kun 10 vuotta sitten niitä oli vain muutamalla) ovat tuottaneet tulosta. Tänäkin vuonna Suomessa järjestettiin ennätyksellisen paljon kansainvälisiä kongresseja, peräti 708 kappaletta. Tämä on historian paras tulos, ja me kaikki alalla toimivat iloitsemme asiasta yhdessä. Ilman tilastoja jäisivät nämäkin juhlat juhlimatta.

 

Konferenssien tilastoinnin pitkä historia

Kongressitilastojen pitkästä historiasta kiitos kuuluu Finland Convention Bureaun (ent. Helsinki-Finland Convention Bureau) nyt jo eläköityneelle entiselle toimitusjohtajalle Tuula Lindbergille. Hän oli suuri tilastojen puolestapuhuja, joka jakoi tietoaan myös muille. Muistan istuneeni Tuulan tilastoluennolla European Cities Marketing -järjestön kesäkoulussa vuonna 2000. Tuulan opetus oli, että tilastot kannattaa pitää kunnossa (ja että niitä tulee hyödyntää itselleen suotuisalla tavalla).

Tampere Convention Bureau ylläpitää Tampereen kongressitilastoja.
Tampere Convention Bureau ylläpitää Tampereen kongressitilastoja.

Tilastoista apua markkinointiin

Tampere kilpailee sekä maan- että maailmanlaajuisesti kongressitilastoilla. Hiljattain julkaistun Finland Convention Bureaun ylläpitämän kongressitilaston mukaan Tampere sijoittuu toiselle sijalle kongressivieraiden määrän mukaan ja kolmannelle sijalle (Espoon jälkeen) kongressien määrän mukaan. Vaikka onkin jännittävää ja jopa hauskaa kilpailla kollegojen kanssa siitä kuka on kenenkin edellä tilastoissa, on tässä ihan vakavakin puoli.

Se, että Tampere on tilastoissa korkealla, voi parhaimmillaan johtaa siihen, että saamme asiakkaita aivan uusilta tahoilta. Kongressia suunnitteleva, vaikkapa kuopiolainen professori ehkä miettii, mihin tapahtumansa veisi. Kun hän huomaa, että Tampereella kongresseja järjestetään paljon, uskaltaa hänkin järjestää omansa täällä.

 

Auta meitä keräämään tietoja!

Me Tampere Convention Bureaussa ylläpidämme tilastoja Tampereen osalta. Ne konferenssit, joita olemme auttaneet, ovat tietysti mukana tilastoissamme. Mutta kaikkia emme mekään tiedä. Välillä etsimme, ja löydämme, konferensseja ihan vain Googlen avulla.

Jotta saisimme pidettyä tilastomme mahdollisimman ajan tasalla, toivoisimme, että järjestäjät ilmoittaisivat kongressinsa meille suoraan, vaikkapa kotisivuillamme olevan lomakkeen avulla. Jos saamme tietoa konferenssista hyvissä ajoin, saatamme ehtiä tarjoamaan maksuttomia palvelujamme. Meiltähän voi esimerkiksi saada tervetulokasseja tärkeille kongressivieraille.

SuklaajaLimsa_pieni

 

Jätä vastaus


3 + = 10

Pia Helminen

Pia Helminen

1970-luvun lapsi, joka ei 20 ensimmäisen elinvuotensa aikana asunut yhdessä maassa kuin korkeintaan 5 vuotta. Löysi elämänsä kaupungin 1992 ja asuu siellä edelleen. Työskennellyt matkailun parissa vuodesta 1994 ja TCB:n palkkalistoilla vuodesta 2000. Kahden ihanan lapsen, tytön ja pojan, äiti. Rakastaa tanssimista. Lenkkeilee aika paljon tasapainottaakseen himoaan suklaaseen ja lakritsaan.


Kaikki kirjoittajat